Aviváról és a módszer kialakulásának történetéről.

Aviva Gabriella Steiner 1930-ban Budapesten született. Szülei sport emberek…anya úszó, apa tornász és akrobata. Kisgyermekként kezdte a torna és a balett tanulását.1946-ban Izraelbe került és tanulmányait ott folytatta.  Majd Testnevelési Főiskolán tornatanári diplomát szerzett. Szabad idejében az orvosi egyetemen szabad hallgatóként anatómiát és fizikó terápiát tanult. A Haddász egyetemi kórházban dolgozott Adler Profeszor mellett. Ott fedezte fel a bénult gyerekeken, hogy a teljesen béna izmokat meg lehet mozdítani, ha még egy zsiger él. 1950-60-ig azt gondolta menstruációt előidéző gyakorlatok nem léteznek. Nőket tanított kondicionáló tornára és ekkor találta meg a gyakorlatokat.       Torna tanítása közben fedezte fel véletlenül, hogy az a változatos mozgás a klimaxtól szenvedő rendszertelenül menstruáló nőknél menzeszt hozott. Gyakorlatait tovább fejlesztette és rájött, hogy a vérkeringést serkentő mozdulatokkal a nők szinte minden problémájukon tudnak segíteni.

A külső és belső izmok mozgatásával jelentősen megváltoztatható a szervezet hormonális állapota. Az alhasi, a belső hasizmok, gátizmok és a farizom mozgatásával éri el ezt a hatást. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését és így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut el a célszervezetbe, a genitáliás zónába.

Önmaga gyógyulása és a fizikó terápiás tapasztalata igazolta, hogy a mozgás és az akarat erő majdnem minden egészségügyi problémát megold, még a nem kívánt fogamzást is.    A módszer kidolgozása 28 éves kutatási és gyakorlati munka eredménye.

1974-ben találta meg a tudományos orvosi megerősítést Dr William Winternitz orvosi cikkében. „Testi gyakorlatok endokrinológus szempontból a belgyógyászatban” címen.Bizonyított volt hogy a gyakorlatok hormonális változást eredményeznek.   Dr.Stone munkája is „ Hormonális reagálások a testi gyakorlatokra” megerősítette az Aviva csodálatos felfedezését.

Minden nőnek számon kell tartani a menstruációs időpontját és ha a várt időpontban nem jön meg, de nincs óhaj „másállapotra” kezdje el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát erőből, lendülettel, megállás nélkül, a kívánt hatás huszonnégy órán belül jelentkezik.

Végszó(szavak)...Azok a nők akik elvégezték a tanfolyamot, megtanultak egy életmódot, hogyan tudják megszüntetni, vagy megelőzni a női problémákat, kezükbe vették akaratuk szerint egészségük megőrzését a természet adta lehetőségekkel: légzés, mozgás, táplálkozás!! Csatlakozz ezen NŐK a csapathoz!!

Ez a módszer átadja a női teremtő képességet, a női hav-ciklus rendszerességét,   

Ez a módszer serkenti az ovulációt, a petevezeték átjárhatóságát és a természetes fogamzást                                                                                                                                   

Ez a módszer új reményt nyújt a nőknek a családtervezés területén.

Ez a módszer másodvirágzást jelenthet Nőnek a Változás korában elhervadás helyett.    

Ez a módszer segít a Férfiaknak a prosztata problémák megelőzésében,                      

Növeli a férfi erőt a teremtő képességét,                                                                           

Növeli a spermiumok számát, életképességét ez által a spontán termékenységet.             

Ez a módszer segít a férfi depresszió megszüntetését

Magyarországon az Aviva módszert Tóth Lívia egészség tanár, jógaoktató honosította meg. Közvetlenül Avivától tanulta a módszert és a könyvkiadás költséges és fáradságos munkáját is felvállalta. Így a módszert megtanulni vágyók egy értékes kézikönyv segítségével juthatnak e nagyszerű tudás birtokába.Több mint tíz évig Ő volt a módszer kizárólagos oktatója. 2008 évben indította el az Aviva Oktatói Tanfolyamot az Aviva Alapítvány és a Budapesti Sportszövetség Felügyelő Bizottsága alatt 2008. 10.03.12 fő tett sikeres vizsgát az Aviva Oktatói kurzuson és kapott diplomát.

Miskolcon én Zsámbókné Zana Mária kaptam meg ezt a megtisztelő lehetőséget. Mivel Lívia akarat volt, hogy Miskolcon én vigyem tovább az Ő megkezdett munkáját.                   

2008 november 6-án létrehoztam az Aviva Központot Miskolcon, ahol tervezett időpontokban rendszeresen folyik Aviva Módszer tanfolyam és gyakorló órák.

2013-ban Zsámbok Ágota is megszerezte az Aviva Módszer oktatói oklevelet és ez időtől kezdve munkatársakként tanítjuk az Aviva módszer gyakorlatait.

Tovább visszük a Tóth Líviától kapott ETIKÁT. Tovább visszük az általa létrehozott Aviva szellemiséget, ami azért fontos, mert csak akkor működik a módszer, ha betartjuk azokat az utasításokat, javaslatokat, amelyet Aviva Steiner kidolgozott, Tóth Lívia leírt és átadott nekünk, hogy minél több Nő megismerhesse, megtanulhassa a módszer áldásos hatását.

Aviva & Jóga Studió Miskolc Stadion u. 45. 6. lh. 1/2 csengő 2